Hou jij van lekker en eerlijk eten? Ga dan op pad met de Arthuur routes streekproducten fietsroutes. Daarmee proef je van het platteland op een pure en eerlijke manier. In alle Arthuur routes regio’s staan streekproducten fietsroutes op de Arthuur fietsknooppuntenkaarten. Deze fietsroutes gaan langs boeren, telers, tuinders, bierbrouwerijen, disteleerderijen, kaasmakers, wijngaarden en palingrokers die hun eigen producten verkopen. De streekproducten van deze producenten vind je in zowel kleine als ook grote boerderijwinkels, automaten, brouwerij café’s, melk taps en streekproducten winkels. Ze hebben allemaal gemeen dat het authentieke en streekgebonden producten zijn. Streekproducten die je tegenkomt in de streekproducten fietsroutes zijn onder andere, aardbeien, asperges, bessen, bier, brood, fruit, groenten, geitenvlees, kaas, kalfsvlees, lamsvlees, likeuren, melk, melkproducten, yoghurt, ijs, paling, rundvlees, varkensvlees, wijn en nog veel meer.

In het merendeel van de Arthuur streekproducten fietsroutes vind je vaak een groot aantal boeren en producenten met eigen verkoop. In de Artrhuur routes Drenthe zijn dat negentien boeren en producenten die hun producten vanaf het erf verkopen. In de Kop van Drenthe dertien, in het Overijsssels Vechtdal zijn dat drieentwintig aanbieders in Twente éénentwintig en op de Veluwe vijftien. Ten slotte in de Weerribben Wieden vind je twaalf streekproducten verkopende boeren, boerderijwinkels en producenten.

Proeven van het platteland

Ga proeven van het platteland. Daar vind je vaak eerlijke producten voor eerlijke prijzen. Starten met Arthuur routes streekproducten fietsroutes kan bij alle deelnemende Arthuur routes streekproducten aanbieders. Maar ook vaak bij campings, bungalowparken, hotels als ook horeca gelegenheden. Met de aankoop van authentieke streekproducten stimuleer je de lokale economie en help je de boer. Wees sociaal lokaal en geniet.

Arthuur streekproducten fietsroutes vind je in de volgende regio’s :

Ben je uitgeproeft en wil je nog meer weten? Op enkele locaties van streekproducten producenten kun je het verhaal van de plek beluisteren. Dat doe je met de Arthuur routes GPS luistreplekverhalen. Die beluister je op locatie met je smartphone of op de pagina Arthuur routes luisterplek verhalen. Je herkent ze op de Arthuur fietsknooppuntenkaart met het onderstaande symbool.

Arthuur luisterplek verhaal jh