Proeven van het platteland doe je met de Arthuur streekproducten fietsroutes. In de meeste Arthuur routes regio’s staan streekproducten fietsroutes op de Arthuur fietsknooppuntenkaarten. Deze fietsroutes gaan langs boeren, bierbrouwerijen, disteleerderijen, kaasmakers en telers die hun eigen producten verkopen. De streekproducten van deze producenten vind je in zowel kleine als ook grote boerderijwinkels, automaten, brouwerij cafe’s, melk taps en streekproducten winkels. Ze hebben allemaal gemeen dat het authentieke en streekgebonden producten zijn. Streekproducten die je tegenkomt in de streekproducten fietsroutes zijn onder andere, aardbeien, asperges, bessen, bier, brood, fruit, groenten, kaas, kalfsvlees, lamsvlees, likeuren, melk, melkproducten, yoghurt, ijs, rundvlees, varkensvlees, wijn en nog veel meer.

In het merendeel van de Arthuur streekproducten fietsroutes vind je vaak een groot aantal boeren en producenten met eigen verkoop. In de Artrhuur routes Drenthe zijn dat negentien boeren en producenten die hun producten vanaf het erf verkopen. In de Kop van Drenthe dertien, in het Overijsssels Vechtdal zijn dat zestien aanbieders en in Twente éénentwintig. Ten slotte in de Weerribben Wieden vind je twaalf streekproducten verkopende boeren, boerderijwinkels en producenten.

Proeven van het platteland

Ga proven van het platteland. Daar vind je vaak eerlijke producten voor eerlijke prijzen. Starten met streekproducten fietsroutes kan bij alle deelnemende Arthuur routes streekproducten aanbieders. Maar ook vaak bij campings, bungalowparken, hotels als ook horeca gelegenheden. Met de aankoop van de authentieke streekproducten stimuleer je de lokale economie en help je de boer.