Bij boeiende locaties horen luisterplek verhalen (podcasts). Luister daarom bij bijzondere plekken, in zowel Drenthe, Nationaal Park Weerribben Wieden, Twente en het Vechtdal naar boeiende verhalen. Op veel bijzondere plekken aan de Arthuur Routes vind je Arthuur luisterplek verhalen (podcasts). Op luisterplekken wordt vertelt waarom die plekken zo bijzonder zijn en waarom die plekken voor Arthuur zo boeiend zijn. De luisterplek verhalen beluister je eenvoudig met je smartphone. Zo ontdek je als fietser en als wandelaar ook luisterend het wetenswaardige van de bezienswaardigheid waar je langs fietst en wandelt.

QR codes op Arthuur fietsknooppuntenkaarten

Arthuur luisterplek verhalen (podcast) beluister je op deze pagina of door het scannen van de QR code op de Arthuur fietsknooppuntenkaarten van Drenthe, Twente, het Vechtdal en de Weerribben Wieden. De QR codes staan ook in de Arthuur routeverhalen brochures.

De Arthuur luisterplekken worden op de Arthuur fietsknooppuntenkaarten aangegeven met het symbool . Fiets je langs een luisterplek scan dan de QR code op de Arthuur fietsknooppuntenkaart. Op die plek beluister je dan met de smartphone het verhaal van die plek. Dat luisterverhaal verteld dan ter plekke meer over wat u ziet.

Arthuur luisterplek verhalen Weerribben – Wieden

Klik op het driehoekje op de drie onderstaande audiobalken voor het luisteren naar de drie luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur en het geheime tunnelgraversgilde van Vollenhove

Arthuur luisterplek Vollenhove : De geheime toegangsdeur van het tunnelgraversgilde
Arthuur luisterplek Gemaal A.F. Stroink : Droge voeten in de geheime tunnels.
Arthuur luisterplek Sint Jansklooster : Lustoord voor de bisschoppen?

Klik voor de drie luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur ,Geitenfluisteraar van Giethoorn op onderstaande audiobalken.

Arthuur luisterplek Grandcafé Fanfare
Arthuur luisterplek Kolderveen : Een gestrande kerk?
Arthuur luisterplek Giethoorn : Is het Giethoorn of Geythorn?

Tenslotte, klik voor het beluisteren van de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo ook hier op onderstaande twee audiobalken.

Arthuur Luisterplek Kalenberg
Arthuur luisterplek Paasloo : Geheimzinnige kunstbunker

Arthuur Luisterplek verhalen Drenthe

Klik op het driehoekje van de twee onderstaande audiobalken voor het luisteren naar de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek.

Arthuur luisterplek Assen : TT Circuit Assen
Arthuur luisterplek Mantinge : Mantingerzand

Klik voor de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur ,Steenheer van de Hondsrug op de driehoekjes in de onderstaande audiobalken,

Arthuur luisterplek Bronneger/Drouwen : Mystieke Steenhopen
Arthuur luisterplek De Kiel : Zeven Markensteen

Arthuur Luisterplek verhalen Twente

In Twente kan maar liefst op 8 locaties Arthuur Luisterplek verhalen (podcasts) worden beluisterd of worden bekeken. Zeven luisterplekken en één video kijkplek locatie op Landgoed Singraven tussen Ootmarsum en Denekamp. Beluister en bekijk ze alle acht hieronder.

Klik voor de vier luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur ,Smokkelaar van Ootmarsum op de driehoekjes in de onderstaande audiobalken,

Arthuur luisterplek De Manderveense Aardbei te Manderveen
Arthuur luisterplek Watermolen Bels te Mander
Arthuur luisterplek Huis Brecklenkamp te Lattrop-Breklenkamp
Arthuur luisterplek Kroezeboom op de es te Fleringen

Klik voor de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, het boerenleger van Twente op de driehoekjes in de onderstaande audiobalken,

Arthuur luisterplek Stiftskerk ’t Stift te Weerselo

Arthuur luisterplek Mariakapel Schotbroekweg te Noord-Deurningen

Klik voor de luisterplek verhaal (podcast) in de fietsroute Arthuur, de laatste Wolvenjager van Twente op onderstaande audiobalk.

Arthuur luisterplek Klompenmakerij Koop te De Lutte

Klik voor de video locatie, het Schuivenhuisje, Landgoed Singraven in de fietsroute Arthuur en het boerenleger van Twente op onderstaande link

https://www.youtube.com/watch?v=xI2UDqncGEw

Arthuur Luisterplek verhalen het Vechtdal

In het Overijssels Vechtdal kan op vijf locaties geluisterd worden naar Arthuur luisterplek verhalen. Deze zijn nu ook in het Vechtdal te beluisteren met je eigen smartphone.

Klik voor de drie luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, Donshandelaar van Dalfsen op de driehoekjes in de onderstaande audiobalken.

Arthuur luisterplek Ommschans te Balkbrug
Arthuur luisterplek Huize Hessum te Hessum
Arthuur luisterplek Sterrebos en Park 1813

Klik voor het luisterplek verhaal in de fietsroute Arthuur, Ziener van Ommen op het driehoekje in de onderstaande audiobalk.

Arthuur luisterplek Tuinen Mien Ruys te Dedemsvaart

Klik voor het luisterplek verhaal in de fietsroute Arthuur, Heelmeester van den Ham op het driehoekje in de onderstaande audiobalk.

Arthuur luisterplek Les Knight Monument nabij Den Ham

Arthuur Luisterplek verhalen de Veluwe

Ook op de Veluwe zijn er nu drie actieve luisterplekken (podcasts). De drie luisterplekken op de Veluwe zijn het Beekhuizerzand, Landgoed Schovenhorst en het mystieke Solsche Gat.

Arthuur luisterplek Veluwe Landgoed Schovenhorst

Klik voor het luisterplek verhaal in de fietsroute Arthuur, Veluwe landgoed Schovenhorst op het driehoekje in de onderstaande audiobalk.

Arthuur luisterplek Beekhuizerzand

Klik voor het luisterplek verhaal in de fietsroute Arthuur, Beekhuizerzand op het driehoekje in de onderstaande audiobalk.

Arthuur luisterplek Het mystieke Solschee Gat

Klik voor het luisterplek verhaal in de fietsroute Arthuur, het mystieke Solschee Gat op het driehoekje in de onderstaande audiobalk.

Arthuur Luisterplek verhalen ook op Youtube

Nog niet uitgeluisterd? De Arthuur luisterplek verhalen (podcasts) Drenthe en Weerribben-Wieden en Twente zijn ook te vinden op Youtube.com. Kilk voor het beluisteren van de verhalen op Youtube.com op de onderstaande titels.

Luisterplek verhalen Weerribben-Wieden op Youtube.
Luisterplek verhalen Drenthe op Youtube
Luisterplek verhalen Twente op Youtube
Luisterplek verhalen het Vechtdal op Youtube
Luisterplek verhalen de Veluwe op Youtube

Op steeds meer plekken in de Arthuur fietsroutes zijn op bijzondere locaties Arthuur luisterplekken te beluisteren. Begin 2022 ook in de Kop van Drenthe. Naast fietsplezier beleef je met Arthuur Routes ook luisterplezier.