Bij boeiende locaties horen luisterplek verhalen (podcasts). Luister daarom bij bijzondere plekken, in zowel Drenthe en Nationaal Park Weerribben Wieden, naar boeiende verhalen. Op veel bijzondere plekken aan de Arthuur Routes vind je Arthuur luisterplek verhalen (podcast). Op de luisterplekken wordt vertelt waarom die plekken zo bijzonder zijn en waarom die plakken voor Arthuur zo boeiend zijn. De luisterplek verhalen beluister je eenvoudig met je smartphone. Zo ontdek je als fietser en als wandelaar ook luisterend het wetenswaardige van de bezienswaardigheid waar je langs fietst en wandelt.

QR codes op Arthuur fietsknooppunten-kaarten

Arthuur luisterplek verhalen (podcast) kunnen op deze pagina beluisterd worden of door het scannen van de QR code op de Arthuur fietsknoop-puntenkaarten van Drenthe en de Weerribben Wieden. De QR code staat ook in de Arthuur routeverhalen brochures.

De Arthuur luisterplekken staan op de Arthuur fietsknooppuntenkaarten aangegeven met het symbool . Fiets je langs een luisterplek scan dan de QR code op de Arthuur fietsknooppuntenkaart. Op die plek beluister je dan met de smartphone het verhaal van die plek. Dat luisterverhaal verteld dan ter plekke meer over wat u ziet.

Arthuur luisterplek verhalen Weerribben – Wieden

Klik op het driehoekje op de drie onderstaande audiobalken voor het luisteren naar de drie luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur en het geheime tunnelgraversgilde van Vollenhove

Arthuur luisterplek Vollenhove : De geheime toegangsdeur van het tunnelgraversgilde
Arthuur luisterplek Gemaal A.F. Stroink : Droge voeten in de geheime tunnels.
Arthuur luisterplek Sint Jansklooster : Lustoord voor de bisschoppen?

Klik voor de drie luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur ,Geitenfluisteraar van Giethoorn op onderstaande audiobalken.

Arthuur luisterplek Grandcafé Fanfare
Arthuur luisterplek Kolderveen : Een gestrande kerk?
Arthuur luisterplek Giethoorn : Is het Giethoorn of Geythorn?

Tenslotte, klik voor het beluisteren van de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo ook hier op onderstaande twee audiobalken.

Arthuur Luisterplek Kalenberg
Arthuur luisterplek Paasloo : Geheimzinnige kunstbunker

Arthuur Luisterplek verhalen Drenthe

Klik op het driehoekje van de twee onderstaande audiobalken voor het luisteren naar de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek.

Arthuur luisterplek Assen : TT Circuit Assen
Arthuur luisterplek Mantinge : Mantingerzand

Klik voor de twee luisterplek verhalen in de fietsroute Arthuur ,Steenheer van de Hondsrug op onderstaande audiobalken,

Arthuur luisterplek Bronneger/Drouwen : Mystieke Steenhopen
Arthuur luisterplek De Kiel : Zeven Markensteen

Arthuur Luisterplek verhalen ook op Youtube

Nog niet uitgeluisterd? De Arthuur luisterplek verhalen (podcasts) zijn ook te vinden op Youtube.com. Kilk voor het luisteren van de verhalen op Youtube.com op de onderstaande titels.

Luisterplek verhalen Weerribben-Wieden op Youtube.
Luisterplek verhalen Drenthe op Youtube

Op steeds meer locaties in de Arthuur fietsroutes kunnen op luisterplekken Arthuur luisterverhalen beluisterd worden. Voorjaar 2021 ook luisterplekken in Twente en in het Vechtdal. Arthuur wenst je daarom naast fietsplezier ook veel luisterplezier tijdens de fietsroute.