Beleef en ontdek Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Drenthe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van Drenthe. Fietsen door Drenthe wordt daardoor nog leuker met Arthuur routeverhalen.

Bij de Arthuur fietsroutes Drenthe leest u een avontuurlijk en interessant Drents streekverhaal. Zo leert u omgeving van Assen, Anderen, Balloo, Borger, Eext, Gieten, Orvelte, Rolde, Schoonloo en Westerbork op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan ook de streekgeheimen en u gaat deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe.
Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Drenthe.

Arthuur fietsroutes Drenthe

Drenthe heeft nu twee Arthuur fietsroutes. Deze fietsroutes zijn:

  1. ‘Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek.’ Dit verhaal vertelt het verhaal van ‘ontwikkeling’ van  Drenthe ten zuiden van Assen. Met deze fietsroute fietst u door de plaatsen Assen, Hooghalen, Hijken, Orvelte, Westerbork en Witten.
  2. ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’, vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn stenen en hunebedden. Met de fietsroute komt u door de plaatsen Anderen, Borger, Drouwen, Gasselte, Gieten, Rolde en Schoonloo.

Plezante verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt u bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens plezante (gratis) verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties liggen voor u interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur routes Drenthe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor u klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Drenthe

Benieuwd naar de Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Drenthe? In Drenthe start u op een groot aantal locaties met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan (vaak) gratis de fietsknooppuntenkaart Drenthe en de routeverhalen brochure met de verrassingsbonnen worden verkregen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Drenthe.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van Drenthe worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van Drenthe worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen.

Gratis route App Arthuur Drenthe

Drenthe beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Drenthe kan ook als gratis Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar de pagina Route App Drenthe op Arthuur.nl (of klik hier) en lees hoe u de route App Drenthe eenvoudig gratis installeert op uw smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen Drenthe.