Beleef, ontdek en proef Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is bij twee fietsroutes door Drenthe jou virtuele verteller. Zijn belevenissen en stoere verhalen vertellen op een vlotte en eigentijdse wijze het verhaal van Drenthe. Fietsen door Drenthe is daardoor nog aangenamer met Arthuur fietsroutes Drenthe.

Bij de Arthuur fietsroutes Drenthe lees je een avontuurlijk en stoer Drents streekverhaal. Zo leer je de omgeving van Assen, Anderen, Balloo, Borger, Eext, Gasselte, Gieten, Orvelte, Odoorn en Westerbork op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan ook de streekgeheimen. Deze ga je dan ook zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Drenthe.

Arthuur fietsroutes Drenthe

Drenthe heeft twee Arthuur fietsroutes. Deze Drentse fietsroutes zijn:

  1. ‘Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt het verhaal van ‘ontwikkeling’ van  Drenthe ten zuiden van Assen. Met deze fietsroute fiets je door de plaatsen Assen, Laaghalen, Hijken, Westerbork, Grolloo en Witten. De natuurgebieden waardoor heen gefietst wordt zijn: Het Asser Bos, Nationaal Park Dwinglederveld, de VAM Berg, Mantingerzand, Heuvingerzand, Grote Zand en het Witterveld.
  2. ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’, vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn stenen en hunebedden. Met deze fietsroute over de Hondsrug fiets je door de plaatsen Anderen, Borger, Drouwen, Exloo, Gasselte, Gieten, Odoorn en Schoonloo. Natuurgebieden waardoor heen gefietst wordt met deze fietsroute zijn Boswachterij Sleen, Drouwenerzand, en Drentse Aa.

Naast de twee Arthuur routes Drenthe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en enkele thematische fietsroutes. Waaronder Tour de TT fietsroute en drie Streekproducten fietsroutes Drenthe. Dit zijn drie routes van 65, 48 en 70 kilometer waarmee bij 19 Drentse boeren en winkels Drentse streekproducten gekocht kunnen worden. De andere bewegwijzerde fietsroute is Tour de TT fietsroute (64 kilometer).

Arthuur GPS luisterplekken Drenthe

In Drenthe kun je op tien plekken het verhaal van de plek beluisteren met je eigen smartphone. De Arthuur GPS luisterplekken herken je aan het groene oorsymbool Arthuur luisterplek verhaal op de Arthuur fietsknooppunten routekaart Drenthe. Op die luisterplek locaties scan je met je fotocamera op je smartphone de QR code, die op de Arthuur routes fietsknooppuntenkaart staat. Zonder App kun je zo op tien locatie het verhaal streamen(luisteren) op je eigen smartphone. Luisterplekken vind je onder andere bij het TT Circuit(fietsknooppunt 32), Hunebedden te Drouwen en Boswachterij Exloo, Orvelte, natuurgebied Mantingerzand(fietsknooppunt 62), de Mental Map nabij Exloo, De Zeven Markensteen(fietsknooppunt 59) te De Kiel en Standbeeld Harry Muskee Grolloo(nieuw) en Zachtfruitbedrijf H en H Sturing(nieuw). Uiteraard vind je de Arthuur GPS luisterplekken ook aangegeven op de interactieve fietskaart van Drenthe. Beluisteren van de verhalen kan ook op deze website. Je beluisterd ze op deze pagina.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Drenthe

Benieuwd naar de Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Drenthe? In Drenthe start je op een groot aantal locaties met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan (vaak) gratis de fietsknooppuntenkaart Drenthe en de routeverhalen brochure. De Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Drenthe.

Gratis route App Arthuur Drenthe

Drenthe op de fiets beleven en ontdekken kan ook met je smartphone. De Arthuur fietsroutes Drenthe staan op de fietsknooppuntenkaart Drenthe. Deze download je gratis als route App voor de iPhone of Android toestellen. Surf naar de pagina Route App Drenthe op deze website (of klik hier) en lees hoe je de route App Drenthe eenvoudig gratis installeert op uw smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog aangenamer met Arhuur routes Drenthe.