Beleef, ontdek en proef Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is bij twee fietsroutes door Drenthe jou virtuele verteller. Zijn belevenissen en stoere verhalen vertellen op een vlotte en eigentijdse wijze het verhaal van Drenthe. Fietsen door Drenthe is daardoor nog aangenamer met Arthuur fietsroutes Drenthe.

Bij de Arthuur fietsroutes Drenthe lees je een avontuurlijk en interessant Drents streekverhaal. Zo leer je de omgeving van Assen, Anderen, Balloo, Borger, Eext, Gasselte, Gieten, Orvelte, Odoorn en Westerbork op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan ook de streekgeheimen. Deze ga je dan ook zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe.
Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Drenthe.

Arthuur fietsroutes Drenthe

Drenthe heeft twee Arthuur fietsroutes. Deze Drentse fietsroutes zijn:

  1. ‘Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt het verhaal van ‘ontwikkeling’ van  Drenthe ten zuiden van Assen. Met deze fietsroute fietst u door de plaatsen Assen, Laaghalen, Hijken, Westerbork en Witten. De natuurgebieden waardoor heen gefietst wordt zijn: Het Asser Bos, Nationaal Park Dwinglederveld, de VAM Berg, Mantingerzand, Heuvingerzand, Grote Zand en het Witterveld.
  2. ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’, vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn stenen en hunebedden. Met deze fietsroute over de Hondsrug fietst u door de plaatsen Anderen, Borger, Drouwen, Exloo, Gasselte, Gieten, Odoorn en Schoonloo. Natuurgebieden waardoor heen gefietst wordt met deze fietsroute zijn Boswachterij Sleen, Drouwenerzand, en Drentse Aa.

Naast de twee Arthuur routes Drenthe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en drie mooie thematische fietsroutes. Waaronder Tour de TT fietsroute en twee Streekproducten fietsroute Drenthe. Dit zijn drie routes van 44, 63 en 73 kilometer waarmee bij 19 Drentse boeren en winkels Drentse streekproducten gekocht kunnen worden. De andere bewegwijzerde fietsroutes zijn Tour de TT fietsroute (64 kilometer) en de Roldertoren route (50 kilometer).

Plezante verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt u bij de fietsroute door Drenthe niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens plezante (gratis) verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties liggen voor u interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur fietsroutes Drenthe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor je klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Drenthe

Benieuwd naar de Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Drenthe? In Drenthe start u op een groot aantal locaties met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan (vaak) gratis de fietsknooppuntenkaart Drenthe en de routeverhalen brochure met de verrassingsbonnen worden verkregen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Drenthe.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van Drenthe worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van Drenthe worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen.

Gratis route App Arthuur Drenthe

Drenthe op de fiets beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsroutes Drenthe staan op de fietsknooppuntenkaart Drenthe. Deze kan ook als gratis Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar de pagina Route App Drenthe op deze website (of klik hier) en lees hoe u de route App Drenthe eenvoudig gratis installeert op uw smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen Drenthe.