Beleef en ontdek het Vechtdal Overijssel samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door het Vechtdal uw virtuele verteller. Zijn verhalen bij de fietsroutes vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de bijzondere verhalen van het Vechtdal in Overijssel. Fietsen wordt daarom nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur routes het Vechtdal.

Met drie Arthuur fietsroutes het Vechtdal ontdekt u op plezante wijze de omgevingen en verhalen van Dalfsen, Ommen, Den Ham, Mariënberg, de Archemerberg, het Vilsterse Veld, het Reestdal en Boswachterij Staphorst. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u tijdens de fietsroutes de streekgeheimen en u kunt deze zelf beleven op bijzondere plekken in het Vechtdal. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Vechtdal.

Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Het Vechtdal in Overijssel heeft drie fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

  1. Fietsroute Dalfsen: ‘Arthuur, Donshandelaar van Dalfsen.’ Het verhaal bij deze fietsroute laat u het gebied ontdekken van de voormalige veengebieden van de Maatschappij van Weldadigheid, de Boswachterij Staphorst met de Zwarte Dennen, het Reestdal, het Vilsterense Veld en het bos van het Rechterense Veld. Tevens fietst u met deze fietsroute door de plaatsen Balkbrug, Vilsteren, Hoonhorst, Dalfsen en Nieuwleusen. Foto’s van deze fietsroute vindt u hier.
  2. Fietsroute Ommen: ‘ Arthuur, Ziener van Ommen’, vertelt het bijzondere verhaal van Krishnamurti in Ommen. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Ommen, Dedemsvaart, Rheeze, Diffelen, Mariënberg en uiteraard over de Besthmenerberg.
  3. Fietsroute Den Ham: ‘Arthuur, Heelmeester van Den Ham.’ Dit verhaal bij deze fietsroute vertelt het opvallende verhaal van roofridders en de geneeskunst in het Vechtdal en de Regge. Deze fietsroute gaat door de dorpen Lemelevereld, Lemele en uiteraard Den Ham.

Naast deze drie Arthuur Routeverhalen fietsroutes het Vechtdal, is de Arthuur fietskaart het Vechtdal ook voorzien van fietsknooppunten, veel (kleinere) bezienswaardigheden, een wandelknooppuntenkaart en enkele andere mooie fietsroutes en wandelroutes. Zoals de Vechtdal streekproducten fietsroute en de fietsroute het Rondje Reestdal. Op de wandelknooppuntenkaart zijn de wandelroutes Landgoed Beerze en Steile Oever langs de rivier de Regge opgenomen. Een veel gefietste fietsroute op de Arthuur fietsknooppuntenkaart Vechtdal is het Rondje Reestdal.

Plezante verrassingen

Arthuur Routes heeft bij de fietsroutes niet alleen avontuurlijke verhalen maar ook nog eens plezante (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties in het Vechtdal liggen voor u interessante verrassingen gereed. Ga de Arthuur fietsroutes het Vechtdal fietsen en ervaar welke plezante verassingen klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Starten met deze Arthuur fietsroutes kan maar liefst op ruim veertig locaties in de het Vechtdal. Op de startlocaties kan vaak gratis de Arthuur fietsroutekaart worden verkregen met daarbij de routeverhalen brochure met daarin verrassingsbonnen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende horecabedrijven en verblijfsaccommodaties. Of surf naar de interactieve fietskaart het Vechtdal.

Met het oplossen van opdrachten en vragen tijdens de Arthuur fietsroute kunnen diverse geheimen van de het Vechtdal worden ontrafeld. Door het juist beantwoorden van de vragen kunt u een leuke prijs winnen. Voor het geven van de juiste antwoorden op de vragen surf naar deze pagina.

Gratis Arthuur route App het Vechtdal

Ontdekken en beleven van het Vechtdal in Overijssel kan ook met de smartphone. Installeer daarvoor gratis Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart het Vechtdal. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de gratis route App met de gratis fietsknooppuntenkaart van het Vechtdal eenvoudig installeert op uw smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog plezanter met de Arhuur fietsroute verhalen route App het Vechtdal

Routebeschrijving fietsroute Dalfsen, Arthuur Donshandelaar van Dalfsen