Beleef en ontdek het Vechtdal Overijssel samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door het Vechtdal jou virtuele verteller. Zijn verhalen bij de fietsroutes vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de bijzondere verhalen van het Vechtdal in Overijssel. Fietsen wordt daarom nog aangenamer met de avontuurlijke Arthuur routes het Vechtdal.

Met drie Arthuur fietsroutes het Vechtdal ontdek je op aangename wijze de omgevingen en verhalen van Dalfsen, Ommen, Den Ham, Mariënberg, de Archemerberg, het Vilsterse Veld, het Reestdal en Boswachterij Staphorst. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur je tijdens de fietsroutes de streekgeheimen en kun je deze zelf beleven op bijzondere plekken in het Vechtdal. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Vechtdal.

Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Het Vechtdal in Overijssel heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Dat zijn:

  1. Fietsroute Dalfsen: ‘Arthuur, Donshandelaar van Dalfsen.’ De fietsroute en het bijpassende verhaal laat je het gebied ontdekken van de voormalige veengebieden van de Maatschappij van Weldadigheid, Boswachterij Staphorst met de Zwarte Dennen, het Reestdal, het Vilsterense Veld en het bos van het Rechterense Veld. Tevens fiets je met deze fietsroute door de plaatsen Balkbrug, Vilsteren, Dalfsen en Nieuwleusen. Foto’s van deze fietsroute vind je hier.
  2. Fietsroute Ommen: ‘ Arthuur, Ziener van Ommen’, vertelt het bijzondere verhaal van Krishnamurti in Ommen. Met deze fietsroute fiets je door de plaatsen Ommen, Dedemsvaart, Rheeze, Diffelen, Mariënberg en uiteraard over de Besthmenerberg.
  3. Fietsroute Den Ham: ‘Arthuur, Heelmeester van Den Ham.’ Deze fietsroute met het bijpassende verhaal vertelt het opvallende verhaal van roofridders en de geneeskunst in het Vechtdal en het Reggedal. Deze fietsroute gaat door de dorpen Beerzerveld, Bergentheim en uiteraard Den Ham.

Naast deze drie Arthuur routes fietsroutes het Vechtdal, is de Arthuur fietskaart het Vechtdal ook voorzien van fietsknooppunten, veel (kleinere) bezienswaardigheden, een wandelknooppuntenkaart met diverse wandelroutes, twee streekproducten fietsroutes en de fietsroute Rondje Reestdal. De twee Vechtdal streekproducten fietsroutes leiden je langs 25 boeren erven, streekproductenwinkels en een bierbrouwerij. Daar kun je echte Vechtdal streekproducten proeven en kopen. Een veel gefietste fietsroute op de Arthuur fietsknooppuntenkaart Vechtdal is het Rondje Reestdal van 45 kilometer. Op de wandelknooppuntenkaart zijn de wandelroutes Landgoed Beerze, Landgoed Eerde, Steile Oever en Spoor 7 langs opgenomen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Starten met de drie Arthuur fietsroutes, Rondje Reestdal en de twee Vechtdal streekproducten fietsroute kan op maar liefst op ruim zeventig locaties in de het Vechtdal, Reestdal en Reggedal. Op de startlocaties kan vaak gratis de Arthuur fietsknooppunten routekaart worden verkregen met daarbij de routeverhalen brochure. De Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende horecabedrijven en verblijfsaccommodaties. Of surf naar de interactieve fietskaart het Vechtdal.

Arthuur GPS luisterplekken het Vechtdal

In het Vechtdal kun je op op acht plekken het verhaal van de plek beluisteren met je eigen smartphone. De Arthuur GPS luisterplekken herken je aan het groene oorsymbool op de Arthuur fietsknooppunten routekaart het Vechtdal. Bij die luisterplek locaties scan je met je fotocamera op je smartphone de QR code op de Arthuur fietsknooppuntenkaart. Zonder App kun je dan het verhaal streamen(luisteren) op je eigen smartphone. Luisterplekken vind je onder andere bij Kasteel Rechteren (nieuw), Huize Hessum, de Ommerschans, Tuinen Mien Ruys en de Sahara (ook nieuw). Uiteraard vind je de Arthuur GPS luisterplekken ook aangegeven op de interactieve fietskaart het Vechtdal. Beluisteren van de verhalen kan ook op deze website. Je beluisterd ze op deze pagina.

Gratis Arthuur route App het Vechtdal

Ontdekken en beleven van het Vechtdal in Overijssel kan ook met je smartphone. Installeer daarvoor de gratis Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart het Vechtdal. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe je de gratis route App met de gratis fietsknooppuntenkaart van het Vechtdal eenvoudig installeert op je smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog plezanter met de Arhuur fietsroute verhalen route App het Vechtdal

Routebeschrijving fietsroute Dalfsen, Arthuur Donshandelaar van Dalfsen