Gasten en bezoekers de regio Almelo laten beleven en ontdekken met de Arthuur fietsroutes Almelo was onze opdracht. Gecharmeerd van Arthuur Routeverhalen Twente is in opdracht van de Stichting Almelo Promotie Arthuur Routeverhaal Almelo gemaakt. De grote uitdaging bij deze opdracht was hoe kunnen we de bijzondere geschiedenis van Almelo als textielstad passend maken in een waarachtig fictief verhaal. In intensieve samenspraak met de Stichting Almelo Promotie is het Arthuur Routeverhaal, Arthuur en de schatkamers van Mans Kapbaarg geschreven. Het best verborgen geheim van Twente van de grootste fantast van Twente.

Dit Arthuur Almelo fietsroute verhaal is geïnspireerd op het fictieve verhaal van Mans Kapbaarg van de schrijver G.B. Vloedbeld.

De belevenissen van Arthuur en Mans Kapbaarg vertellen op een vlotte manier het verhaal van Almelo en Twente. Met het routeverhaal en de fietsroutes Almelo wordt het grote geheim van Almelo ontdekt.

De Arthuur fietsroutes Almelo op de fietsknooppuntenkaart gaat uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Almelo en Twente. U leert zo de omgeving van Almelo, Albergen, Tubbergen, Geesteren en Vriezenveen kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan zijn geheim. Onderdelen van dat geheim ontdekt u op bijzondere plekken in de regio Almelo. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad door de regio Almelo en beleef het mooie Twente.

Twee fietsroutes in de regio Almelo

De regio Almelo heeft twee fietsroutes. Deze zijn :

  1. Fietsroute Almelo: ‘Arthuur en de schatkamers van Mans Kapbaarg.’ Met deze fietsroute ontdekt u de Gravenallee in Almelo, het Kanaal Almelo-Nordhorn, de Herinckhave, het Tubbergerveld en de bijzondere geschiedenis van de Ruslui in Vriezenveen.
  2. Fietsroute Delden: Arthuur, Hoek van Delden. Deze fietsroute brengt u van Almelo naar het dal van de Doorbraak, het mooie Delden en Landgoed Twickel.

Benieuwd naar deze Arthuur fietsrouteverhalen Almelo?

Helaas is deze Arthuur fietsknooppuntenkaart Almelo met het routeverhaal Arthuur en de schatkamers van Mans Kapbaarg, het best verborgen verhaal van de grootste fantast van Twente niet meer beschikbaar.

De Arthuur fietskaart Almelo is naast de twee fietsroutes ook voorzien van de fietsknooppunten, symbolen die de bezienswaardigheden in de regio Almelo tonen en een centrumkaart van Almelo. Bekijk de interactieve Arthuur fietskaart met fietsroutes Almelo hier.

De achterzijde van de Arthuur fietsknooppuntenkaart Almelo is voorzien van wetenswaardige tourist Info van de Stichting Almelo Promotie.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsroute verhalen Almelo.