Beleef en ontdek de Veluwe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes over de Veluwe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte manier de verhalen van de Veluwe. Fietsen wordt daarom nog leuker over de Veluwe met de Arthuur fietsrouteverhalen.

Tijdens de routes leest u een boeiend streekverhaal. U leert zo de omgeving van Hierden, Hulshorst, de Veluwerand en Nunspeet kennen. Ook Ermelo, Putten, Speuld, Staverden en de uitgestrekte bossen en heidevelden rondom deze plaatsen zijn te beleven. Tenslotte zijn de bossen en heidevelden rondom Elspeet, Vierhouten en Nunspeet te ontdekken. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Veluwe.

Arthuur fietsroutes Veluwe

De Veluwe kent drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

  1. ‘Zandgraaf van de Veluwe’, vertelt het verhaal van de strijd tegen het zand op de Veluwe. Met deze fietsroute fietst u door Hierden, Hulshorst, Nunspeet, het Beekhuizerzand en Harderwijk.
  2. ‘Heksenjager van Nunspeet’, vertelt u het verhaal van de jacht op heksen en beschermende kruiden. Deze fietsroute leidt u door Elspeet, Garderen, Leuvenum, Elspeetse Heide en Vierhouten.
  3. ‘Houthakker van Ermelo’, vertelt het verhaal van bijzondere bomen, bergen en onzichtbare energie op de Veluwe. Met deze fietsroute gaat u Ermelo, Putten, Telgt, Horst en de Groevenbeekse Heide ontdekken.

Naast deze drie Arthuur fietsroutes Routeverhalen de Veluwe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en enkele andere hele mooie fietsroutes en wandelroutes. Waaronder een fietsroute over de Ermelose heide en Landgoed Hulshorst.

Plezante Veluwse Verrassingen

De Arthuur Routeverhalen Veluwe vertellen u bij het fietsen van de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen van de Veluwe, maar u krijgt ook nog eens (gratis) plezante verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties op de Veluwe liggen voor u interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur routes Veluwe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor u klaar liggen.

Arthuur fietsroute startlocaties Veluwe

Ook op de Veluwe start u een groot aantal locaties met de Arthuur fietsroutes Veluwe met plezante verhalen. Op de startlocaties kan vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe worden verkregen met de routeverhalen brochure met daarin de verrassingsbonnen. U herkent de Arhuur fietsroute startlocaties aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Voor de adressen surft u naar de interactieve fietsroutekaart Veluwe op deze website.

Met het oplossen van opdrachten en vragen tijdens de fietsroute kunnen de geheimen van de Veluwe worden ontrafeld. Daarmee kunt u plezante prijzen winnen. De juiste antwoorden voor de vragen kunt u aangeven op deze pagina.

Gratis Arthuur route App de Veluwe

Ontdekken en beleven van de Veluwe met Arthuur kan ook met de smartphone. Installeer daarvoor de gratis Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App met de fietsknooppuntenkaart Veluwe eenvoudig gratis installeert op uw smartphone.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsroute route App Veluwe.