Beleef en ontdek de Veluwe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute over de Veluwe jou virtuele verteller. Zijn verhalen vertellen op vlotte wijze de sagen en legendes van de Veluwe die horen bij de Arthuur fietsroutes over de Veluwe. Fietsen over de Veluwe wordt daardoor nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur fietsroutes Veluwe.

Met de drie Arthuur fietsroutes de Veluwe ontdek je op aangename wijze de Veluwe en de bijpassende verhalen van Harderwijk, Ermelo, Elspeet, Nunspeet en Putten. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur je tijdens de fietsroutes de streekgeheimen en kun je deze zelf beleven op bijzondere plekken op de Veluwe. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en de soms spannende Veluwe.

Arthuur fietsroutes Veluwe

De Veluwe heeft drie Arthuur fietsroutes met avontuurlijke streekverhalen. Deze zijn:

  1. ‘Arthuur, Zandgraaf van de Veluwe’. Dit verhaal bij deze fietsroute vertelt over de strijd tegen het zand op de Veluwe. Met deze fietsroute fietst je over het Beekhuizerzand, langs het Veluwemeer en door de plaatsen Harderwijk, Hierden, Hulshorst en Nunspeet.
  2. ‘Arthuur, Heksenjager van Nunspeet’, vertelt je het verhaal van de jacht op heksen en Veluwse beschermende kruiden. Deze fietsroute gaat door Elspeet, Garderen, Leuvenum, Staverden, Uddel, Elspeetse Heide en Vierhouten.
  3. ‘Arthuur, Houthakker van Ermelo.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt het verhaal van bijzondere bomen, ‘bergen’ en onzichtbare energie op de Veluwe. Met deze fietsroute fiets je over de Groevenbeekse Heide, het Sprielderbos en door de plaatsen Ermelo, Putten, Telgt, Horst en Drie.

Naast deze drie Arthuur fietsroutes de Veluwe, is de Arthuur fietskaart Veluwe ook voorzien van fietsknooppunten en veel bezienswaardigheden. Tevens is de Arthuur routes fietsknooppuntenkaart voorzien van twee Veluwse streekproducten fietsroutes. Deze gaan langs 17 boeren erven, streekproductenwinkels, restaurants, een bierbrouwerij en een wijngaard. Daar kun je echte Veluwse streekproducten proeven en kopen. De veel gefietste fietsroutes Rondje Veluwemeer en de Randmeer route staan ook op de Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe.

Startlocaties Arthuur fietsroutes de Veluwe

Ook op de Veluwe start je op een groot aantal locaties met de drie Arthuur fietsroutes Veluwe, de twee Veluwse streekproducten fietsroutes, Rondje Veluwemeer en de Randmeerroute. Op de startlocaties kan vaak de gratis de Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe worden verkregen met de bijpassende verhalenbrochure. De Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Voor de adressen surf je naar de interactieve fietsroutekaart Veluwe op deze website.

Arthuur GPS luisterplekken de Veluwe

Op de Veluwe kun je op zes plekken het verhaal van de plek beluisteren met je eigen smartphone. De Arthuur GPS luisterplekken herken je aan het groene oorsymbool op de Arthuur fietsknooppunten routekaart Veluwe. Bij die luisterplek locaties scan je met je fotocamera op je smartphone de QR code, die op de Arthuur routes fietsknooppuntenkaart staat. Zonder App kun je dan het verhaal streamen(luisteren) op je eigen smartphone. Luisterplekken vind je onder andere bij Kasteel Staverden (nieuw), Landgoed Schovenhorst, het Solse Gat, het Hulshorsterzand, Mariahoevce Putten(nieuw) en Buitenplaats Het Loo (ook nieuw). Uiteraard vind je de Arthuur GPS luisterplekken ook aangegeven op de interactieve fietskaart de Veluwe. Beluisteren van de verhalen kan ook op deze website. Je beluisterd ze op deze pagina.

Gratis Arthuur route App de Veluwe

Ontdekken en beleven van de Veluwe met Arthuur routes kan ook met de smartphone. Installeer daarvoor de gratis Route App. Download de Avenza route App. Deze is te gebruiken op zowel de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe je de gratis Avenze route App met de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe eenvoudig installeert op jou smartphone.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsroute route App Veluwe.