Beleef en ontdek de Veluwe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute over de Veluwe jou virtuele verteller. Zijn verhalen vertellen op een vlotte wijze de sagen en legendes van de Veluwe die horen bij de Arthuur fietsroutes over de Veluwe. Fietsen wordt daardoor nog plezanter over de Veluwe met de Arthuur fietsroutes.

Bij de fietsroutes Veluwe lees je een avontuurlijk streekverhaal. Je leert zo tijdens de route de omgeving van Harderwijk, Hierden, Hulshorst, Nunspeet en de Veluwerand kennen. Ook Ermelo, Putten, Speuld, Staverden en de uitgestrekte Veluwse bossen en heidevelden rondom deze plaatsen zijn te beleven met een Arthuur fietsroute. Tenslotte zijn de bossen en heidevelden rondom Elspeet, Vierhouten en Nunspeet te ontdekken. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur de streekgeheimen en ga je deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Veluwe.

Arthuur fietsroutes Veluwe

De Veluwe heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

  1. ‘Arthuur, Zandgraaf van de Veluwe’. Dit verhaal bij deze fietsroute vertelt het verhaal van de strijd tegen het zand op de Veluwe. Met deze fietsroute fietst u over het Beekhuizerzand, langs het Veluwemeer en door de plaatsen Harderwijk, Hierden, Hulshorst en Nunspeet.
  2. ‘Arthuur, Heksenjager van Nunspeet’, vertelt u het verhaal van de jacht op heksen en beschermende kruiden. Deze fietsroute leidt u door Elspeet, Garderen, Leuvenum, Elspeetse Heide en Vierhouten.
  3. ‘Arthuur, Houthakker van Ermelo.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt het verhaal van bijzondere bomen, ‘bergen’ en onzichtbare energie op de Veluwe. Met deze fietsroute fietst u over de Groevenbeekse Heide, het Sprielderbos en door de plaatsen Ermelo, Putten, Telgt, Horst en Drie.

Naast deze drie Arthuur fietsroutes de Veluwe, is de Arthuur fietskaart Veluwe ook voorzien van fietsknooppunten en enkele andere hele mooie fietsroutes en wandelroutes. Waaronder de fietsroute Veluwse Kleine Dorpen route over de Ermelose heide en de wandelroute over Landgoed Hulshorst.

Plezante Veluwse Verrassingen

Bij de Arthuur Routeverhalen Veluwe fietsroutes krijg je niet alleen avontuurlijke verhalen over de Veluwe, maar ook nog eens (gratis) plezante verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties op de Veluwe liggen voor je interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur routes Veluwe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor je klaar liggen.

Arthuur fietsroute startlocaties Veluwe

Ook op de Veluwe start je een groot aantal locaties met de Arthuur fietsroutes Veluwe met plezante verhalen. Op de startlocaties kan vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe worden verkregen met de routeverhalen brochure met daarin de verrassingsbonnen. Je herkent de Arhuur fietsroute startlocaties aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Voor de adressen surf je naar de interactieve fietsroutekaart Veluwe op deze website.

Met het oplossen van opdrachten en vragen tijdens de fietsroute kunnen de geheimen van de Veluwe worden ontrafeld. Daarmee kun je plezante prijzen winnen. De juiste antwoorden voor de vragen kunt je aangeven op deze pagina.

Gratis Arthuur route App de Veluwe

Ontdekken en beleven van de Veluwe met Arthuur kan ook met de smartphone. Installeer daarvoor de gratis Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart Veluwe. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe je de gratis route App met de gratis fietsknooppuntenkaart Veluwe eenvoudig installeert op jou smartphone.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsroute route App Veluwe.