Beleef en ontdek Twente samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Twente jou virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op vlotte wijze de verhalen van Twente weer. Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur fietsroute verhalen.

De Arthuur fietsroutes Twente gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Twente in Overijssel. Bij de fietsroutes lees je een stoer Twents streekverhaal. Je leert zo de omgeving van De Lutte, Denekamp, Oldenzaal, Ootmarsum, Nordhorn, Tubbergen en Hengelo beter kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur je dan ook de Twentse streekgeheimen en ontdek je deze op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Twente.

Arthuur fietsroutes Twente

Twente heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

1. ‘Arthuur, Smokkelaar van Ootmarsum.’ Met deze fietsroute ontdek je de natuurgebieden Dal van de Mosbeek, Het Springendal en fiets je door de idyllische plaatsen Lattrop, Mander, Ootmarsum, Reutum, Tubbergen, Vasse en Lage in Duitsland.

2. ‘Arthuur, Wolbaron van Twente.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt een geheim gehouden Twents verhaal over een onbekende maar invloedrijke Twentse wolbaron. Deze fietsroute voert je over de Kuiperberg, Landgoed Singraven en door de plaatsen Denekamp, Groot Agelo, Ootmarsum, Rossum, ’t Stift en Weerselo. Een fietsroute door een afwisselend landschap met authentieke Twentse dorpen.

3. ‘Arthuur, de laatste Wovenvanger van Twente.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt de sage van de Hellehond van de Lutte. Met deze fietsroute fiets je over Landgoed Het Hulsbeek, de Lonnekerberg door de plaatsen De Lutte, Deurningen, Oldenzaal, Losser en Hengelo in Overijssel.

Naast deze drie Arthuur routes Twente, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten, twee streekproducten fietsroutes en wandelroutes door Twente. De Twentse streekproducten fietsroutes zijn routes van 78 en 88 kilometer waarmee bij 21 boeren echte Twentse streekproducten geproefd en gekocht kunnen worden. Tenslotte staat op de fietskaart zijde ook de Sagenland autoroute. Op de keerzijde van de fietsknooppuntenkaart staan twee wandelknooppuntenkaarten. Dat zijn de wandelknooppuntenkaarten van de natuurgebieden Dal van de Mosbeek / het Springendal en het Lutterzand. De wandelkaarten zijn voorzien van twee mooie wandelroutes door Twente.

Arthuur fietsroutes startlocaties in Twente

Op maar liefst zeventig locaties in Twente kun je starten met de Arthuur fietsroutes Twente met routeverhaal. Op de startlocaties verkrijg je vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente met daarbij de routeverhalen brochure met daarin de ‘avontuurlijke’ Twentse verhalen.

De Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Twente.

Arthuur GPS luisterplekken Twente

In Twente kun je op maar liefst elf plekken het verhaal van de plek beluisteren met je eigen smartphone. De Arthuur GPS luisterplekken herken je aan het groene oorsymbool op de Arthuur fietsknooppunten routekaart van Twente. Bij die luisterplek locaties scan je met je fotocamera op je smartphone de QR code op de Arthuur fietsknooppuntenkaart. Zonder App kun je dan het verhaal streamen(luisteren) op je eigen smartphone. Luisterplekken vind je onder andere bij ’t Stift, Watermolen Bels, De Manderveense Aardbei, Huis te Brecklenkamp en Landgoed Singraven. Uiteraard vind je de Arthuur GPS luisterplekken ook aangegeven op de interactieve fietskaart Twente. Je beluisterd deze verhalen ook op deze pagina.

Gratis route App Arthuur Twente

Twente beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente kan ook als gratis route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf daarvoor naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App Twente eenvoudig gratis installeert op jouw smartphone.

Arthuur GPX fietsroutes

De Arthuur fietsroutes fietsen met je GPX App op je smartphone, Garmin of Komoot kan ook. De onderstaande Arthuur fietsroutes Twente zijn beschikbaar als GPX bestand. Deze kun je downloaden op je smartphone, tablet of je fietsnavigatie apparaat.

Fietsen wordt nog aangenamer met Arhuur fietsrouteverhalen Twente.