Beleef en ontdek Twente samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Twente uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte manier de verhalen van Twente weer. Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur fietsroute verhalen.

De Arthuur fietsroutes Twente gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Twente in Overijssel. Bij de fietsroutes leest u een interessant Twents streekverhaal. U leert zo de omgeving van De Lutte, Denekamp, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en Hneglo beter kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan ook de streekgeheimen en deze ontdekt u op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Twente.

Arthuur fietsroutes Twente

Twente heeft twee Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

1. ‘Arthuur, Smokkelaar van Ootmarsum.’ Met deze fietsroute ontdekt u het Dal van de Mosbeek, natuurgebied Het Springendal en fietst u door de plaatsen Albergen, Denekamp Ootmarsum, Tubbergen, Vasse en het Duitse Nordhorn.

2. ‘Arthuur, de laatste Wolvenjager van Twente.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt de sage van de Hellehond van de Lutte. Met deze fietsroute fietst u over Landgoed Het Hulsbeek door de plaatsen De Lutte, Oldenzaal, Hengelo en Weerselo in Overijssel.

Naast deze twee Arthuur Routeverhalen fietsroutes Twente, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten, een wandelknooppuntenkaart en enkele andere hele mooie fietsroutes en wandelroutes door Twente. Waaronder door het Dal van de Mosbeek, Het Springendal, Het Lutterzand en Grafschaft Bad Bentheim in Duitsland. Tenslotte op deze fietskaart staat ook de Sagenland autoroute.

Plezante Twentse verrassingen

Arthuur Routeverhalen Twente vertelt u bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens (gratis) plezante verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties in Twente liggen voor u interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur routes Twente fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor u klaar liggen.

Arthuur fietsroutes startlocaties in Twente

Op een groot aantal locaties in de Twente kunt u starten met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties verkrijgt u vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente met daarbij de routeverhalen brochure met daarin de verrassingsbonnen.

De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Twente.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook opdrachten en vragen worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio Twente kunnen worden ontrafeld. Met het geven van de juiste antwoorden wint u plezante prijzen.

Gratis route App Arthuur Twente

Twente beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente kan ook als gratis Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App Twente eenvoudig gratis installeert op uw smartphone.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsrouteverhalen Twente.