Beleef en ontdek Twente samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Twente jou virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op vlotte wijze de verhalen van Twente weer. Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur fietsroute verhalen.

De Arthuur fietsroutes Twente gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Twente in Overijssel. Bij de fietsroutes leest u een interessant Twents streekverhaal. U leert zo de omgeving van De Lutte, Denekamp, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en Hengelo beter kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan ook de Twentse streekgeheimen en ontdekt deze op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Twente.

Arthuur fietsroutes Twente

Twente heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

1. ‘Arthuur, Smokkelaar van Ootmarsum.’ Met deze fietsroute ontdekt u natuurgebied Dal van de Mosbeek, natuurgebied Het Springendal en fietst u door de idyllische plaatsen Lattrop, Mander, Ootmarsum, Reutum, Tubbergen, Vasse en Lage in Duitsland.

2. ‘Arthuur en het boerenleger van Twente.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt de sage van Koning Othmar als naamgever en ‘ontwikkelaar’ van Ootmarsum en Noordoost Twente. Deze fietsroute voert u over de Kuiperberg, Landgoed Singraven en door de plaatsen Denekamp, Groot Agelo, Ootmarsum, Rossum, ’t Stift en Weerselo. Een fietsroute door een afwisselend landschap met authentike Twentse dorppen.

3. ‘Arthuur, de laatste Wolvenjager van Twente.’ Het verhaal bij deze fietsroute vertelt de sage van de Hellehond van de Lutte. Met deze fietsroute fietst u over Landgoed Het Hulsbeek, de Lonnekerberg door de plaatsen De Lutte, Deurningen, Oldenzaal en Hengelo in Overijssel.

Naast deze drie Arthuur routes Twente, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en enkele andere hele mooie thematische fietsroutes en wandelroutes door Twente. Waaronder de Twentse streekproducten fietsroute. Dit zijn twee routes van 61 en 64 kilometer waarmee bij 16 boeren en bij 2 streekproducten winkels Twentse streekproducten gekocht kunnen worden. Tenslotte staat op de fietskaart zijde ook de Sagenland autoroute. Op de keerzijde van de fietsknooppuntenkaart staan twee wanndelknooppuntenkaarten van de natuurgebieden Dal van de Mosbeek, het Springendal en het Lutterzand met drie mooi wandelroutes door Twente.

Plezante Twentse verrassingen

Arthuur routes Twente vertelt je bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar je krijgt ook nog eens (gratis) plezante verrassingen. Bij verschillende deelnemende locaties in Twente liggen voor jou interessante verrassingen klaar. Ga ook daarom de Arthuur routes Twente fietsen en ervaar welke plezante verassingen klaar liggen.

Arthuur fietsroutes startlocaties in Twente

Op een groot aantal locaties in de Twente kun je starten met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties verkrijg je vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente met daarbij de routeverhalen brochure met daarin de verrassingsbonnen.

De Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Of surf naar de interactieve fietskaart Twente.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook opdrachten en vragen worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio Twente kunnen worden ontrafeld. Met het geven van de juiste antwoorden win je plezante prijzen.

Gratis route App Arthuur Twente

Twente beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Twente kan ook als gratis Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App Twente eenvoudig gratis installeert op jouw smartphone.

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsrouteverhalen Twente.