Beleef en ontdek de Kop van Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door de Kop van Drenthe je virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van de Kop van Drenthe. Fietsen wordt daarom nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur routeverhalen Kop van Drenthe.

Bij de fietsroutes door de Kop van Drenthe lees je een avontuurlijk en interessant regioverhaal. Zo leer je omgeving van Roden, Norg, Veenhuizen, Annen, Zuidlaren, Tynaarlo, Eelde Paterswolde, Haren en het Zuidlaardermeer op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur je dan de streekgeheimen en ga je deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in de Kop van Drenthe. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Kop van Drenthe.

Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

De kop van Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • ‘Arthuur, Handelaar van Mensinge’ vertelt het verhaal van de ‘ontwikkeling’ van Drenthe vanuit Veenhuizen en Roden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Roden, Norg, Amerika, Steenbergen en Veenhuizen.
  • ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’ vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn oeroude stenen en hunebedden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Annen, Tynaarlo, Vries, Haren, Zuidlaren en om het Zuidlaardermeer.

Naast de twee Arthuur Routes Kop van Drenthe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en vier hele mooie thematische fietsroutes. Waaronder de Streekproducten fietsroute Kop van Drenthe. Dit zijn twee routes van 74 en 67 kilometer waarmee bij 14 Drentse boeren en winkels Drentse streekproducten gekocht kunnen worden. De andere bewegwijzerde fietsroutes zijn de Meren en Maden fietsroute, de Drentsche Aa route en het Rondje Zuidlaarmeer. Op de keerzijde van de fietsknooppuntenkaart staat een actuele plattegrond van Roden.

Plezante Drentse verrassingen

Arthuur Routes vertelt bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar krijg je ook nog eens leuke (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties liggen op jou interessante verrassingen te wachten. Ga de Arthuur Routes Kop van Drenthe fietsen en ervaar welke plezante verassingen klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

Starten met een Arthuur fietsroute doe je op een groot aantal locaties in de Kop van Drenthe. Daar verkrijg je bij verblijfsaccommodaties en horeca vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe en de routeverhalen brochure. Deze bevat ook verrassingsbonnen. Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of surf naar de interactieve fietsroutekaart Kop van Drenthe op deze website.

Gratis route App Arthuur Kop van Drenthe

De Kop van Drenthe beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe download je gratis als Route App voor de iPhone of Android toestellen. Surf daarvoor naar de pagina Route App Kop van Drenthe op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe je de route App Kop van Drenthe eenvoudig gratis installeert op jou smartphone en/of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fiets routeverhalen Kop van Drenthe.