Beleef en ontdek de Kop van Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door de Kop van Drenthe je virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van de Kop van Drenthe. Fietsen wordt daarom nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur routeverhalen Kop van Drenthe.

Bij de fietsroutes door de Kop van Drenthe lees je een avontuurlijk en interessant regioverhaal. Zo leer je omgeving van Roden, Norg, Veenhuizen, Annen, Zuidlaren, Tynaarlo, Eelde Paterswolde, Haren en het Zuidlaardermeer op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur je dan de streekgeheimen en ga je deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in de Kop van Drenthe. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Kop van Drenthe.

Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

De kop van Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Dat zijn:

  • ‘Arthuur, Handelaar van Mensinge’ vertelt het verhaal van de ‘ontwikkeling’ van Drenthe vanuit Veenhuizen en Roden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Roden, Norg, Amerika, Steenbergen en Veenhuizen.
  • ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’ vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn oeroude stenen en hunebedden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Annen, Tynaarlo, Vries, Haren, Zuidlaren en om het Zuidlaardermeer.

Naast de twee Arthuur routes door de Kop van Drenthe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van fietsknooppunten en veel bezienswaardigheden. Tevens is de Arthuur routes fietsknooppuntenkaart voorzien van twee streekproducten fietsroutes Kop van Drenthe. De lekkerste fietsroutes van Nederland. Dit zijn twee routes van 70 en 68 kilometer waarmee bij 22 Drentse boeren en boerderij winkels Drentse streekproducten gekocht kunnen worden. Je kunt met de gekochte streekproducten fietsroutes een heerlijk gerecht maken. Het gerecht vind je in de Arthuur verhalenbrochure of op deze pagina. Andere bewegwijzerde fietsroutes zijn de Meren en Maden fietsroute en het Rondje Zuidlaardermeer. Op de keerzijde van de fietsknooppuntenkaart staat een actuele plattegrond van Roden.

Arthuur GPS luisterplekken Kop van Drenthe

In de Kop van Drenthe kun je op zeven plekken het verhaal van de plek beluisteren met je eigen smartphone. De Arthuur GPS luisterplekken herken je aan het groene oorsymbool op de Arthuur fietsknooppunten routekaart Kop van Drenthe. Op die luisterplek locaties scan je met je fotocamera op je smartphone de QR code, die op de Arthuur routes fietsknooppuntenkaart staat. Zonder App kun je dan het verhaal streamen(luisteren) op je eigen smartphone. Luisterplekken vind je onder andere bij Havezathe Mensinge, Hunebed te Steenbergen(nieuw), Meisje van Yde, natuurgebied Appelbergen(nieuw), het Noordscheveld bij Norg en het Zuidlaarmeer. Uiteraard vind je de Arthuur GPS luisterplekken ook aangegeven op de interactieve fietskaart de Kop van Drenthe. Beluisteren van de verhalen kan ook op deze website. Je beluisterd ze op deze pagina.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

Starten met een Arthuur fietsroute of streekproducten fietsroute doe je op ruim vijftig locaties in de Kop van Drenthe. Bij de startlocaties verkrijg je vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe met bijpassende routeverhalen brochure. Arhuur startlocaties herken je aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven. Voor de startadressen ga je naar de interactieve fietsroutekaart Kop van Drenthe op deze website.

Gratis route App Arthuur Kop van Drenthe

De Kop van Drenthe beleven en ontdekken met je smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe download je gratis als route App voor je iPhone of Android toestel. Surf daarvoor naar de pagina route App Kop van Drenthe op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe je de route App Kop van Drenthe eenvoudig gratis installeert op jou smartphone en/of tablet.

Fietsen wordt nog aangenamer met Arhuur fietsroute App Kop van Drenthe.