Beleef en ontdek de Kop van Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door de Kop van Drenthe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van de Kop van Drenthe. Fietsen wordt daarom nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur routeverhalen Kop van Drenthe.

Bij de fietsroutes door de Kop van Drenthe leest u een avontuurlijk en interessant regioverhaal. Zo leert u omgeving van Roden, Norg, Veenhuizen, Annen, Zuidlaren, Tynaarlo, Eelde Paterswolde, Haren en het Zuidlaardermeer op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan de streekgeheimen en u gaat deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in de Kop van Drenthe. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Kop van Drenthe.

Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

De kop van Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • ‘Arthuur, Handelaar van Mensinge’ vertelt het verhaal van de ‘ontwikkeling’ van Drenthe vanuit Veenhuizen en Roden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Roden, Norg, Amerika, Steenbergen en Veenhuizen.
  • ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’ vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn oeroude stenen en hunebedden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Annen, Tynaarlo, Vries, Haren, Zuidlaren en om het Zuidlaardermeer.

Plezante verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt u bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens leuke (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties liggen op u interessante verrassingen te wachten. Ga de Arthuur routes Kop van Drenthe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor u klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

Starten met een Arthuur fietsroute doet u op een groot aantal locaties in de Kop van Drenthe. Daar verkrijgt u bij verblijfsaccommodaties en horeca vaak de gratis Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe en de routeverhalen brochure. Deze bevat ook verrassingsbonnen. U herkent de Arhuur startlocaties aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of surf naar de interactieve fietsroutekaart Kop van Drenthe op deze website.

Met het oplossen van opdrachten en vragen tijdens de fietsroute kunnen de geheimen van de Kop van Drenthe worden ontrafeld. Daarmee kunt u plezante prijzen winnen.

Gratis route App Arthuur Kop van Drenthe

De Kop van Drenthe beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Kop van Drenthe kan ook gratis als Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar de pagina Route App Kop van Drenthe op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App Kop van Drenthe eenvoudig gratis installeert op uw smartphone en/of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fiets routeverhalen Kop van Drenthe.