Beleef en ontdek Nationaal Park Weerribben – Wieden en Giethoorn in de Kop van Overijssel samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes Weerribben Wieden Giethoorn uw virtuele verteller. Zijn verhalen vertellen op een vlotte wijze de verhalen van Nationaal Park de Weerribben – Wieden en Giethoorn.
Fietsen is daarom nog leuker met Arthuur fietsroute verhalen.

Ontdek de streekgeheimen

Arthuur fietsroutes Weerribben Wieden Giethoorn gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties in de Weerribben – Wieden en Giethoorn. Aan deze fietsroutes zijn avontuurlijke streekverhalen verbonden. U leert zo Giethoorn, Blokzijl, Oldemarkt, Steenwijk, Paasloo, Vollenhove en het Nationaal Park de Weerribben Wieden beter kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen. U ontdekt deze op bijzondere plekken. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Weerribben – Wieden in de kop van Overijssel.

Drie mooie fietsroutes

Nationaal Park de Weerribben – Wieden heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen en op locaties luisterplek verhalen. Deze fietsroutes zijn:

  • Fietsroute Giethoorn: ‘Arthuur, Geitenfluisteraar van Giethoorn.’ Met deze fietsroute ontdekt u Giethoorn en de verhalen van de Gieterse Geiten. Deze fietsroute gaat door Giethoorn, Steenwijk, de Woldberg en de Wieden. Voor routebeschrijving van deze fietsroute Giethoorn klik hier.
  • Fietsroute Vollenhove: ‘Arthuur en het geheime Tunnelgraversgilde.’ Deze fietsroute en het verhaal vertellen u over de geheime tunnels in De Wieden. Deze fietsroute leidt u door de plaatsen Blokzijl, Sint Jansklooster en de stad Vollenhove.
  • Fietsroute Weerribben – Paasloo: ‘Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo.’ Deze fietsroute Weerribben laat u het gebied van Nationaal Park De Weerribben met de plaatsen Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt en Paasloo beleven. Het verhaal bij deze fietsroute door de Weerribben en Rottige Meente verteld over het riet en het brouwen van bier. Voor routebeschrijving van deze fietsroute Weerribben klik hier.

Naast deze drie Arthuur Routeverhalen fietsroutes is de Arthuur fietskaart Weerribben Wieden ook voorzien van fietsknooppunten en enkele andere mooie fietsroutes. Waaronder de Kolderveen fietsroute en de bekende Weerribben fietsroute. Deze Arthuur fietskaart is tevens voorzien van gedetailleerde plattegronden van plaatsen in de Weerribben Wieden. Zoals een plattegrond van Giethoorn en alle andere plaatsen in de Gemeente Steenwijkerland.

Arthuur fietsroutes Weerribben Wieden Giethoorn startlocaties

Benieuwd naar de Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Nationaal Park de Weerribben Wieden? Starten met de Arthuur fietsroutes in de Weerribben – Wieden kan op een groot aantal locaties. Op de startlocaties kan (vaak) gratis de fietsknooppuntenkaart Weerribben – Wieden Giethoorn en de routeverhalen brochure met de verrassingsbonnen worden verkregen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietskaart Weerribben – Wieden op deze website.

Win een fiets met het Arthuur Routespel

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van de Weerribben-Wieden worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen. Waaronder deze fiets van fietsenopfietsen.nl

Gratis route App Weerribben Wieden

Ontdek en beleef Nationaal Park Weerribben – Wieden met de smartphone. Installeer daarvoor gratis de Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart Weerribben – Wieden Giethoorn. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf daarvoor naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App met de fietsknooppuntenkaart Giethoorn Weerribben-Wieden eenvoudig gratis installeert op uw smartphone en/of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met de Arhuur fietskaart route App met verhalen!

Routebeschrijving fietsroute Weerribben Arthuur Rietbrouwer van Paasloo