Beleef en ontdek Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Drenthe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte wijze de verhalen van Drenthe. Daardoor wordt fietsen nog leuker met de Arthuur routeverhalen fietsroutes.
Bij de fietsroutes leest u een avontuurlijk en interessant Drents streekverhaal. Zo leert u omgeving van Assen, Anderen, Balloo, Borger, Eext, Gieten, Orvelte, Rolde, Schoonloo en Westerbork op een interessante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan de streekgeheimen en kunt u deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe.
Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Drenthe.

Arthuur fietsroutes Drenthe

Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze fietsroutes zijn:

  • “Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek”, vertelt het verhaal van “ontwikkeling” van  Drenthe ten zuiden van Assen. Met deze fietsroute komt u door de plaatsen Assen, Hooghalen, Hijken, Orvelte, Westerbork en Witten.
  • “Arthuur, Steenheer van De Hondsrug”, vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn stenen en hunebedden. Met de fietsroute komt u door de plaatsen Anderen, Borger, Drouwen, Gasselte, Gieten, Rolde en Schoonloo.

Plezante verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt u bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens plezante (gratis) verrassingen. Daarvoor liggen op verschillende locaties u interessante verrassingen klaar. Ga daarom de Arthuur fietsroutes Drenthe fietsen en ervaar welke plezante verassingen voor u klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Drenthe

Gestart kan worden op een groot aantal locaties in Drenthe met een Arthuur fietsroute en routeverhaal. De gratis fietsroutekaart met fietsknooppunten en de routeverhalen brochure kan op die startlocaties worden verkregen. Deze bevat ook verrassingsbonnen. U herkent de Arhuur startlocaties aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietsroutekaart Drenthe op deze website.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de fietsroute kunne dede geheimen van de regio Drenthe worden ontrafeld. Daarmee kunt u leuke prijzen worden gewonnen.

Arthuur Drenthe route App

Drenthe beleven en ontdekken met de smartphone kan ook. De Arthuur fietsknooppuntenkaart Drenthe kan ook gratis als Route App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. Surf naar ……………….. op Arthuur.nl en lees hoe u de App eenvoudig gratis installeert op uw smartphone.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen Drenthe.