Arthuur's fietsrouteverhalen: Drenthe

Beleef en ontdek Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door Drenthe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van Drenthe. Fietsen wordt daarom nog leuker met de Arthuur routeverhalen.
Bij de fietsroutes leest u een avontuurlijk en interessant Drents streekverhaal. Zo leert u omgevingen van Assen, Anderen, Balloo, Borger, Eext, Gieten, Orvelte, Rolde, Schoonloo en Westerbork op een leuke manier kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan de streekgeheimen en kunt u deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe.
Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Drenthe.

Arthuur fietsroutes Drenthe

Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen.

Deze fietsroutes zijn:

  • "Arthuur, Lekenbroeder van Smalbroek", vertelt het verhaal van “ontwikkeling” van ┬áDrenthe ten zuiden van Assen. Met deze fietsroute komt u door de plaatsen Assen, Hooghalen, Hijken, Orvelte, Westerbork en Witten.
  • "Arthuur, Steenheer van De Hondsrug", vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn stenen en hunebedden. Met de fietsroute komt u door de plaatsen Anderen, Borger, Drouwen, Gasselte, Gieten, Rolde en Schoonloo.

Leuke verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt u bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens leuke (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties liggen op u interessante verrassingen te wachten. Ga de Arthuur routes Drenthe fietsen en ervaar welke leuke verassingen voor u klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Drenthe

Benieuwd naar deze Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Drenthe? Op een groot aantal locaties in Drenthe kunt u starten met een Arthuur fietsroute en routeverhaal. Op de startlocaties kan een gratis fietsroutekaart worden verkregen en het routeverhalen boekje met verrasingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietsroutekaart Drenthe op deze website.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van de regio worden ontrafeld en leuke prijzen worden gewonnen.

Arthuur Drenthe fiets App

De Arthuur fietsroutekaart Drenthe kan ook gratis als App voor de iPhone of Android toestellen worden gedownload. In plaats van de papieren Arthuur fietskaart wordt Drenthe met de smartphone beleefd en ontdekt. Kijk op de homepage van Arthuur.nl hoe u de App eenvoudig gratis installeert op uw smartphone.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen Drenthe.