Beleef en ontdek het Overijsselse Vechtdal samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door het Vechtdal uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van het Vechtdal in Overijssel. Fietsen wordt daarom nog plezanter met de avontuurlijke Arthuur routeverhalen het Vechtdal.

Met deze Arthuur fietsroutes Vechtdal ontdekt u op plezante wijze de omgevingen en verhalen van Dalfsen, Ommen, Den Ham, Mariënberg, de Archemerberg, het Vilsterse Veld en boswachterij Staphorst. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u tijdens de fietsroutes de streekgeheimen en u kunt deze zelf beleven op bijzondere plekken in het Vechtdal. Ga daarom samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Vechtdal.

Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Het Vechtdal heeft drie fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

  1. ‘Arthuur, Donshandelaar van Dalfsen’, laat u het gebied ontdekken van de voormalige veengebieden van de Maatschappij van Weldadigheid, de Zwarte Dennen nabij Staphorst, het Vilsterse Veld en het bos van het Rechterense Veld.
  2. ‘Arthuur, Ziener van Ommen’, vertelt het bijzondere verhaal van Krisnamurti in Ommen. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Ommen, Dedemsvaart, Rheeze, Diffelen, Mariënberg en uiteraard over de Besthmenerberg.
  3. ‘Arthuur, Heelmeester van Den Ham’, vertelt het opvallende verhaal van roofridders en de geneeskunst in het Vechtdal. Deze fietsroute gaat door de dorpen Lemeleverled, Lemele en uiteraard Den Ham.

Naast deze drie Arthuur Routeverhalen fietsroutes het Vechtdal, is de Arthuur fietskaart het Vechtdal ook voorzien van fietsknooppunten, een wandelknooppuntenkaart en enkele andere mooie fietsroutes en wandelroutes. Waaronder een wandelroute over Landgoed Beerze en langs de rivier de Regge. Veel gefietste fietsroutes op de fietsknooppuntenkaart Vechtdal zij het Rondje Reestdal en de Vistrappenroute

Plezante verrassingen

Arthuur Routeverhalen heeft bij de fietsroutes niet alleen avontuurlijke verhalen maar ook nog eens plezante (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties in het Vechtdal liggen voor u interessante verrassingen gereed. Ga de Arthuur fietsroutes het Vechtdal fietsen en ervaar welke plezante verassingen klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes het Vechtdal

Starten met deze Arthuur fietsroutes kan maar liefst op ruim veertig locaties in de het Vechtdal. Op de startlocaties kan vaak gratis de Arthuur fietsroutekaart worden verkregen met daarbij de routeverhalen brochure met daarin verrassingsbonnen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende horecabedrijven en verblijfsaccommodaties.

Met het oplossen van opdrachten en vragen tijdens de Arthuur fietsroute kunnen diverse geheimen van de het Vechtdal worden ontrafeld. Door het juist beantwoorden van de vragen kunt u een leuke prijs winnen. Voor het geven van de juiste antwoorden op de vragen surf naar deze pagina.

Gratis Arthuur route App het Vechtdal

Ontdekken en beleven van het Vechtdal in Overijssel kan ook met de smartphone. Installeer daarvoor gratis Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart het Vechtdal. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App met de fietsknooppuntenkaart van het Vechtdal eenvoudig gratis installeert op uw smartphone of tablet.

Fietsen wordt nog plezanter met de Arhuur fietsroute verhalen route App het Vechtdal