Beleef en ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn in de Kop van Overijssel samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes Weerribben Wieden Giethoorn uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte wijze de verhalen van Nationaal Park de Weerribben – Wieden.
Fietsen is daarom nog leuker met Arthuur fietsroute verhalen.

Ontdek de streekgeheimen

Arthuur fietsroutes Weerribben Wieden Giethoorn gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van de Weerribben – Wieden en Giethoorn. Bij de fietsroutes leest u een interessant streekverhaal. U leert zo de omgeving van Giethoorn, Blokzijl, Oldemarkt, Steenwijk, Vollenhove, Wanneperveen en het Nationaal Park de Weerribben Wieden beter kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen. U ontdekt deze dan op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Weerribben-Wieden in de Gemeente Steenwijkerland.

Drie interessante fietsroutes

Nationaal Park de Weerribben – Wieden heeft drie Arthuur fietsroutes met verhalen. Deze zijn:

  • ‘Arthuur, Geitenfluisteraar van Giethoorn.’ Met deze route ontdekt u Giethoorn en de verhalen van de Gieterse Geiten. Met deze fietsroute ontdekt u Giethoorn, Steenwijk en de Woldberg.
  • ‘Arthuur en het geheime Tunnelgraversgilde.’ Deze fietsroute en het verhaal vertellen u over de geheime tunnels in De Wieden. Deze fietsroute leidt u door de plaatsen Blokzijl, Sint Jansklooster en de stad Vollenhove.
  • ‘Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo.’ Het verhaal van het riet en het bier. Deze fietsroute laat u het gebied van Nationaal Park De Weerribben met Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Paasloo beleven.

Naast deze drie Arthuur Routeverhalen fietsroutes is de Arthuur fietskaart Weerribben Wieden ook voorzien van fietsknooppunten en enkele andere mooie fietsroutes. Waaronder de Kolderveen fietsroute en de bekende Weerribben fietsroute. De Arthuur fietskaart is tevens voorzien van gedetailleerde plattegronden van alle plaatsen in de Weerribben Wieden Giethoorn / Gemeente Steenwijkerland.

Arthuur Weerribben Wieden Giethoorn startlocaties

Benieuwd naar de Arthuur fietsroutes en routeverhalen in Nationaal Park de Weerribben Wieden? In de Weerribben – Wieden start u op een groot aantal locaties met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan (vaak) gratis de fietsknooppuntenkaart Weerribben-Wieden Giethoorn en de routeverhalen brochure met de verrassingsbonnen worden verkregen. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietskaart Weerribben – Wieden op deze website.

Win een fiets met het Arthuur Routespel

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van de Weerribben-Wieden worden ontrafeld en plezante prijzen worden gewonnen. Waaronder deze fiets van fietsenopfietsen.nl

Gratis route App Weerribben Wieden

Ontdek en beleef Nationaal Park Weerribben – Wieden met de smartphone. Installeer daarvoor gratis de Route App met de Arthuur fietsknooppuntenkaart Weerribben – Wieden Giethoorn. Download de route App zowel voor de iPhone als ook Android toestellen. Surf naar de pagina Route App op Arthuur.nl of klik hier en lees hoe u de route App met de fietsknooppuntenkaart Giethoorn Weerribben-Wieden eenvoudig gratis installeert op uw smartphone en/of tablet.

Fietsen wordt nog leuker met de Arhuur fietskaart route App met verhalen!