Arthuur's fietsrouteverhalen: Weerribben - Wieden

Belevenis fietsroutes

Beleef en ontdek Nationaal Park Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte wijze de verhalen van Weerribben - Wieden weer.
Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur routeverhalen.

Ervaar de streekgeheimen

De Arthuur fietsroutes gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Weerribben- Wieden. Bij de fietsroutes leest u een aansprekend en interessant streekverhaal. U leert zo de omgevingen van Giethoorn, Blokzijl, Oldemarkt, Vollenhove, Wanneperveen en het Nationaal Park Weerribben Wieden kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Weerribben-Wieden in de Gemeente Steenwijkerland.

Drie interessante fietsroutes

Weerribben - Wieden heeft drie fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • "Arthuur, Geitenfluisteraar van Giethoorn", met deze fietsroute ontdekt u Giethoorn, Steenwijk en de Woldberg.
  • "Arthuur en het geheime Tunnelgraversgilde", vertelt u het verhaal van De Wieden,   Blokzijl Sint-Jansklooster en de stad Vollenhove.
  • "Arthuur, Rietbrouwer van Paasloo", laat u het gebied van Nationaalpark De Weerribben met Kalenberg, Ossenzijl, Oldemarkt, Paasloo beleven.

Arthuur startlocaties

Benieuwd naar deze Arthuur fietsrouteverhalen? Op een groot aantal locaties in de regio Weerribben-Wieden kunt u starten met de Arthuur fietsroutes met verhaal. Op de startlocaties kan vaak gratis de Arthuur fietsroutekaart worden verkregen en de routeverhalen brochure met verassingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties.
De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietskaart Weerribben - Wieden op deze website.

Win een fiets met het Arthuur Routespel

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroutes ook puzzels en opdrachten worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio kunnen worden ontrafeld en een mooie fiets van FietsenopFietsen.nl kan worden gewonnen.
De Arthuur fietskaart kan ook als App worden gedownload voor zowel iPhone, Android en Microsoft toestellen.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen!