Arthuur's fietsrouteverhalen: Veluwe

Beleef en ontdek de Veluwe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte manier diverse verhalen van de Veluwe weer. Fietsen wordt daarom nog leuker op de Veluwe met de Arthuur fietsrouteverhalen.

Tijdens de routes leest u een interessant streekverhaal. U leert zo de omgeving van Hierden, Hulshorst, de Veluwerand en Nunspeet kennen. Ook Ermelo, Putten, Speuld, Staverden en de uitgestrekte bossen en heidevelden rondom deze plaatsen zijn te beleven. Tenslotte zijn de bossen en heidevelden rondom Elspeet, Vierhouten en Nunspeet te ontdekken. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Veluwe.

De Veluwe heeft nu drie fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • "Zandgraaf van de Veluwe", vertelt het verhaal van de strijd tegen het zand op de Veluwe
  • "Heksenjager van Nunspeet", vertelt u het verhaal van de jacht op heksen en beschermende kruiden
  • "Houthakker van Ermelo", verteld het verhaal van bijzondere bomen, bergen en onzichtbare energie

Benieuwd naar deze Arthuur routeverhalen? Op een groot aantal locaties op de Veluwe kunt u starten met een Arthuur fietsrouteverhaal. Op de startlocaties kan een gratis fietsroutekaart worden verkregen en het routeverhalen boekje met kortingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven.

Naast deze drie Arthuur Routeverhalen over de Veluwe, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van knooppunten en enkele andere hele mooie fietsroutes en wandelroutes over de Ermelose heide en Landgoed Hulshorst.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook puzzels en opdrachten worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio kunnen worden ontrafeld en leuke prijzen kunnen worden gewonnen. De fietsroutekaart kan ook als iPhone of Android App worden gedownload.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur's fietsrouteverhalen.