Arthuur's fietsrouteverhalen: Twente

Beleef en ontdek Twente samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte manier de verhalen van Twente weer. Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur fietsroute verhalen.

De Arthuur fietsroutes gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van Twente in Overijssel. Tijdens de fietsroutes leest u een interessant streekverhaal. U leert zo de omgevingen van De Lutte, Denekamp, Oldenzaal, Ootmarsum, Tubbergen en Hneglo kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Twente.

Twente heeft twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen.

Deze fietsroutes zijn:

  • "Arthuur, Smokkelaar van Ootmarsum", met deze fietsroute ontdekt u Dal van de Mosbeek, Het Springendal, Ootmrasum, Tubbergen, Vasse en het Duitse Nordhorn.
  • "Arthhuur, de laatste Wolvenjager van Twente", vertelt u het verhaal van de Hellehond van de Lutte, Landgoed Hulsbeek, Oldenzaal en Hengelo in Overijssel.

Benieuwd naar deze Arthuur fietsrouteverhalen? Op een groot aantal locaties in de Twente kunt u starten met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan vaak een (gratis) Arthuur fietsroutekaart worden verkregen en de routeverhalen brochure met verrassingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties.

Naast deze twee Arthuur Routeverhalen over Twente, is de Arthuur fietskaart ook voorzien van knooppunten en enkele andere hele mooie fietsroutes en wandelroutes door het Dal van de Mosbeek, Het Springendal, Het Lutterzand en Grafschaft bentheim in Duitsland.

De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietsroutekaart Twente op deze website.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook puzzels en opdrachten worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio kunnen worden ontrafeld en leuke prijzen kunnen worden gewonnen.De Arthuur fietsroutekaart Twente kan ook als App worden gedownload voor zowel iPhone als ook Android

Fietsen wordt nog plezanter met Arhuur fietsrouteverhalen.