Arthuur's fietsrouteverhalen: Overijssels Vechtdal

Beleef en ontdek het Overijssels Vechtdal samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte manier de verhalen van het Vechtdal, Restdal en Reggevallei weer. Fietsen is daarom nog leuker met de Arthuur fietsroute verhalen.

De Arthuur fietsroutes gaan uiteraard langs de mooiste en meest interessante locaties van het Overijssels Vechtdal. Tijdens de routes leest u een interessant streekverhaal. U leert zo de omgevingen van Dalfsen, Ommen, Den Ham, Dedemsvaart en Nieuwleusen etc. kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Vechtdal.
Het Vechtdal heeft drie fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • "Arthuur, Heelmeester van Den Ham", met deze fietsroute ontdekt u de Archemerberg, Lemelerveld, Lemele en uiteraard Den Ham.
  • "Arthhuur, Ziener van Ommen", vertelt u het verhaal van Ommen, Beerze, Rheeze, Dedemsvaart en Witharen.
  • "Arthuur, Donshandelaar van Dalfsen", laat u het gebied ervaren van de voormalige veengebieden van de Maatschappij van Weldadigheid, de Zwarte Dennen en het bos van het Rechterense Veld en het Vilstersche Veld.

Benieuwd naar deze Arthuur fietsrouteverhalen? Op een groot aantal locaties in de het Overijssels Vechtdal kunt u starten met een Arthuur fietsroute met routeverhaal. Op de startlocaties kan een gratis fietsroutekaart worden verkregen en de routeverhalen brochure met verassingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties.
De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook puzzels en opdrachten worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio kunnen worden ontrafeld en leuke prijzen kunnen worden gewonnen.
De Arthuur fietsroutekaart kan ook als App worden gedownload voor zowel iPhone als ook Android.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur's fietsrouteverhalen.