Arthuur's fietsrouteverhalen: Kop van Drenthe

Beleef en ontdek de Kop van Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroute uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen geven op een vlotte manier diverse verhalen over Drenthe weer. Fietsen wordt daarom nog leuker met de Arthuur fietsrouteverhalen.

Tijdens de routes leest u een interessant streekverhaal. U leert zo de omgeving van Roden, Norg, Veenhuizen en Vries kennen. Ook beleeft u De Hondsrug, de meren in Noord Drenthe en het Nationaal Park Drenthesche Aa, met de plaatsen Anloo, Annen, Tynaarlo, Zeegse, Zuidlaren en Paterswolde. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur dan de streekgeheimen en u kunt deze ontdekken op bijzondere plekken. Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Kop van Drenthe.

De kop van Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • "Handelaar van Mensinge", vertelt het verhaal van Roden, Norg, Veenhuizen en Vries.
  • "Steenmeester van de Hondsrug", vertelt u het verhaal van de Drentse Hondsrug en omgeving.

Benieuwd naar deze Arthuur routeverhalen? Op een groot aantal locaties in de Kop van Drenthe kunt u starten met een Arthuur fietsrouteverhaal.Op de startlocaties kan een gratis fietsroutekaart worden verkregen en het routeverhalen boekje met kortingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietsroutekaart Kop van Drenthe op deze website.

Naast de twee Arthuur Routeverhalen door de Kop van Drenthe, heeft de Arthuur fietskaart ook knooppunten en enkele andere hele mooie fietsroutes door het Nationaal Park Drenthesche Aa en de Peizer Maden.

Met het Arthuur verhaalspel kan tijdens de fietsroute ook puzzels en opdrachten worden uitgevoerd, waarmee geheimen van de regio kunnen worden ontrafeld en leuke prijzen kunnen worden gewonnen. De fietsroutekaart kan ook als iPhone of Android App worden gedownload.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur's fietsrouteverhalen.