Arthuur fietsrouteverhalen: Kop van Drenthe

Beleef en ontdek de Kop van Drenthe samen met Arthuur op de fiets. Arthuur is tijdens de fietsroutes door de Kop van Drenthe uw virtuele verteller. Zijn belevenissen en verhalen vertellen op een vlotte eigentijdse wijze de verhalen van de Kop van Drenthe. Fietsen wordt daarom nog leuker met de avontuurlijke Arthuur routeverhalen Kop van Drenthe.

Bij de fietsroutes leest u een avontuurlijk en interessant regioverhaal. Zo leert u omgevingen van Roden, Norg, Veenhuizen, Annen, Zuidlaren, Tynaarlo, Eelde Paterswolde, Haren en het Zuidlaardermeer op een plezante wijze kennen. Vanzelfsprekend vertelt Arthuur u dan de streekgeheimen en kunt u deze zelf beleven en ontdekken op bijzondere plekken in Drenthe.Ga samen met Arthuur met de fiets op pad en beleef het mooie en soms spannende Kop van Drenthe.

Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

De kop van Drenthe heeft nu twee fietsroutes met Arthuur routeverhalen. Deze zijn:

  • ‘Arthuur, Handelaar van Mensinge’ vertelt het verhaal van “ontwikkeling” van Drenthe vanuit Veenhuizen en Roden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Roden, Norg, Amerika, Steenbergen en Veenhuizen.
  • ‘Arthuur, Steenheer van De Hondsrug’, vertelt op een bijzondere manier het verhaal van de Drentse Hondsrug met al zijn oeroude stenen en hunebedden. Met deze fietsroute wordt gefietst door de plaatsen Annen, Tynaatlo, Vries, Haren, Zuidlaren en om het Zuidlaardermeer.

Leuke verrassingen

Arthuur Routeverhalen vertelt bij de fietsroute niet alleen avontuurlijke verhalen maar u krijgt ook nog eens leuke (gratis) verrassingen. Op verschillende locaties in de Kop van Drenthe liggen voor u interessante verrassingen gereed. Ga de Arthuur routes Kop van Drenthe Drenthe fietsen en ervaar welke leuke verassingen voor u klaar liggen.

Startlocaties Arthuur fietsroutes Kop van Drenthe

Benieuwd naar deze Arthuur fietsroutes en routeverhalen in de Kop van Drenthe? Op ruin veertig locaties in de Kop van Drenthe kunt u starten met een Arthuur fietsroute en het routeverhaal. Op de startlocaties kan vaak gratis de fietsroutekaart worden verkregen en het routeverhalen boekje met verrassingsbonnen bij de deelnemende horeca en verblijfsaccommodaties. De Arhuur startlocaties herkent u aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven of kijk op de interactieve fietsroutekaart Kop van Drenthe op deze website.

Met het oplossen van de vragen en puzzels tijdens de Arthuur fietsroute kan met het Arthuur verhaalspel geheimen van de regio worden ontrafeld en leuke prijzen worden gewonnen.

Arthuur Kop van Drenthe fiets App

De Arthuur fietsroutekaart Kop van Drenthe kan ook gratis als App voor alle smartphones worden gedownload. In plaats van de papieren Arthuur fietskaart wordt de Kop van Drenthe met de smartphone beleefd en ontdekt. Kijk op de homepage van Arthuur.nl hoe u de App eenvoudig gratis installeert op uw smartphone.

Fietsen wordt nog leuker met Arhuur fietsrouteverhalen Kop van Drenthe.